Яйця - це найпростіший і недорогий білок / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Те, що яйця корисні, вже доведено багатьма дослідженнями. Але який найкращий спосіб їх приготувати, щоб отримати максимальну користь для здоров'я, схуднути або набрати м'язову масу? Про це розповіла дипломований дієтолог Еббі Шарп, пише USA Today.

Яйця - користь

Фахівець розповіла, що яйця - це найпростіший і недорогий білок, на який можна покластися у важкі для економіки часи. В одному яйці міститься близько 6 грамів білка.

Також яйця містять усі дев'ять незамінних амінокислот, які наш організм не може виробляти самостійно. Крім того, вони є корисним джерелом вітамінів А і D, заліза, холіну та інших поживних речовин.

Відео дня

Як найкраще приготувати яйця - поради

За словами Шарп, все залежить від індивідуальних цілей і переваг. Якщо у вас немає втрати ваги та інших проблем зі здоров'ям, найкращий спосіб приготувати яйця - як вам подобається.

Якщо ж ви хочете максимально здоровий сніданок і не проти витратити кілька додаткових гривень, дієтолог рекомендує яйця, збагачені омега-3. Ці яйця відкладають кури, у корм яких додають такі джерела жиру, як лляне насіння.

Щоб схуднути, найкраще варити або запікати яйця, додала Шарп. А для тих, хто намагається наростити м'язову масу, найздоровіший спосіб їсти яйця - це робити акцент на білках, а не на жовтках.

Нагадаємо, раніше експерти склали топ-3 кращих дієт для здоров'я людини.

Вас також можуть зацікавити новини: