Олександр Авраменко розповів, як правильно називати процес гоління українською мовою / колаж УНІАН зі скріншотів

Дехто вважає, що процес гоління українською мовою неправильно називати дієсловом "бритися", і треба говорити й писати лише "голитися", але це не так.

Хтось каже, що бритися - це російське слово і тому в нашій мові його треба уникати, але це не так, розповів відомий вчитель, мовознавець та автор підручників Олександр Авраменко під час ефіру "Сніданку з 1+1".

"...Ні, це хибна думка, ніяке воно не російське. Слово бритися поширене в різних слов'янських мовах. Крім того, усі слов'янські мови мають слово бритва. І іменник бритва, і дієслово бритися наявні в словнику Бориса Грінченка, і в сучасних словниках вони теж є...", - зазначив експерт.

Відео дня

Мовознавець підкреслив, що саме тому процес гоління можна називати і словом "голитися", і "бритися". "То ж вибирайте те слово, яке вам більше подобається", - додав учитель.

Цікаві новини України про мову - зараз це варто знати

Раніше Олександр Авраменко вже пояснив, як правильно вживати займенники "їхній" та "їх".

Мовознавець розповів, що ці займенники можна вважати синонімами, коли йдеться про належність чомусь чи комусь. Якщо ж ці слова вживаються в іншому значенні, то у такому контексті вони не є взаємозамінними.

Вас також можуть зацікавити новини: