Жінка схудла на кето-дієті на 54 кілограми, але незабаром пошкодувала / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, фото Business Insider

Жінка змогла скинути на кето-дієті 54 кілограми менше ніж за рік, однак тепер про це сильно жалкує: жорсткі принципи "кето" повністю зруйнували її стосунки із їжею.

Вона вважає, що ця дієта ігнорує безліч наукових фактів про користь тих чи інших продуктів. Хоча врешті вдалося схуднути, цей шлях був сповнений муками та відчуттям, що вона "невдаха", пише Buisness Insider.

Видання розповідає історію Дженніфер Стіл, яка розпочала кето-дієту у 2018 році. За словами жінки, на "кето" потрібно було дотримуватися певного дефіциту калорій.

Відео дня

Один з головних принципів дієти полягав в тому, що не можна було з'їдати понад 20 грамів чистих вуглеводів на день. Тому жінка стала буквально "одержимою" етикетками: вона постійно вичитувала склад продуктів й не могла дозволити собі навіть обмежену кількість їжі, яка, здавалося б, є корисною з точки зору здорового харчування.

Наприклад, не можна було взагалі їсти картоплю, рис, хліб, макарони, банан, хліб, вівсянку, боби тощо. 

"Дійшло до того, що я починала хвилюватися, якщо з'їдала занадто багато калорій, навіть якщо сама їжа була відносно здоровою. Якщо я перевищувала свої 20 грамів чистих вуглеводів, це псувало мені весь день... Щоразу, коли я перевищувала цю кількість, я відчувала себе невдахою тільки тому, що з'їдала тост з цільного зерна або банан", - стверджує Дженніфер. 

За словами жінки, на перших порах дієти вона почувалася добре. Однак це відчуття швидко зникло, через жорстокі обмеження, які вона встановлювала сама собі. За підсумком, витримувати їх було неможливо, тому вона зривалася. "Замість того, щоб потішити себе маленькою печеною картоплею, я їла велику смажену картоплину", - каже вона.

За словами Дженніфер, її переживання можуть здатися дрібними тим, хто ніколи не мав проблем з переїданням. Однак на "кето" усвідомлення того, що вона не може щось їсти, ще більше заохочувало до "заборонених" продуктів.

Керуючись принципами дієти Дженніфер обирала для себе не те меню. Її мета була виключити все "неправильне" та їсти лише їжу з низьким вмістом вуглеводів й без цукру. Вона їла протеїнові батончики, дієтичне печиво/солодощі, продукти з високим вмістом жиру (ковбаса і бекон), щоб відчути хоч якусь ситість протягом дня.

Стіл каже, що вона знала про важливість білка для організму, однак на "кето" старалася максимально наїдатися жирами. "У підсумку у мене був обмежений вибір продуктів і надзвичайно підвищений рівень холестерину", - заявила жінка.

Коли вона відчула перший успіх, зрозумівши, що худне - почала діяти щодо себе ще жорсткіше. Кількість обмежень щодо вуглеводів та раціону збільшилася і вона їла набагато менше, ніж мала б, з огляду на свою вагу та рівень активності. 

"Я знала, що перегинаю палицю, але частина мене чіплялася за успіх і хотіла більших результатів", - ділиться Стіл.

Врешті вона дійшла висновку, що на "кето" не отримує чисельної кількості вітамінів, мінералів та інших макроелементів, які містяться у "заборонених" продуктах. 

"Я просто повелася на цей кето-тренд, який ігнорує безліч наукових фактів", - резюмувала вона. 

Ось, якого результату досягла Дженніфер Стіл на "кето": 

Дженніфер Стіл схудла на 54 кг на кето-дієті / фото Business Insider

Зазначимо, що не слід керуватися чужим досвідом та сідати на будь-які дієта без попередньої консультації з лікарем. Організм кожної людини індивідуальний.

Чоловік скинув значну вагу на стейках та принципах кето

Раніше свою історію схуднення розповів західним ЗМІ Брайан Новіцкі. Він на принципах кето, повністю виключивши вуглеводи, зміг скинути майже 30 кг зайвої ваги за 4 місяці. За словами Брайана, у 2022 році він зрозумів, що відчуває себе "хворим": постійно боліли коліна, спина, суглоби у тілі.

Тоді він прийняв рішення схуднути та почав їсти тільки продукти з білками й жирами. Докладніше про його раціон та історію досвіду "кето" читай тут.

Вас також можуть зацікавити новини: