На думку британських експертів, краще перейти на електроплитиу / фото УНІАН

Через шість років у Великій Британії потрібно припинити підключати нові будинки до газової мережі, щоб зупинити кліматичні зміни. Натомість радники британського уряду дали поради, як інакше можна обігрівати приміщення.

Як пише BBC, новозбудовані будинки у сільській місцевості можуть обійтися тепловими насосами. А щоб готувати цілком згодиться електроплита замість газової. У містах експерти пропонують обігрівати нові багатоквартирні будинки мережею гарячої води. А її, у свою чергу, можна нагрівати залишковим теплом від промисловості.

Читайте такожЗабруднення атмосфери Землі у 2019 році пришвидшиться і стане рекордним

Відео дня

Альтернативний підхід передбачає використання теплових насосів для генерації з моря чи озер. Або ж можна спалювати газ, який виділяється при розкладі сміття. У своєму звіті Комітет з кліматичних змін радить запровадити такі зміни лише для нових будинків. Тому що це дешевше і легше зробити. Достатньо 4,8 тисяч фунтів стерлінгів, щоб встановити систему опалення в новобудові, яка майже не викидає газів у атмосферу. Для тих споруд, які вже існують, ця сума зростає до 26,3 тисяч.

Важливіше те, що ці чистіші для довкілля системи працюють лише в тому разі, якщо будинок збудований за найвищими сучасними стандартами енергоефективності і потребує відносно невеликого нагрівання. У комітеті зауважили, що виконання цих рекомендацій допоможе Великій Британії досягти мети зі скорочення викидів парникових газів на 80%.