Під час подорожі екостежкою довжиною 3 км можна буде дізнатися про мешканців Голосіївського ліс / скріншот

Заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко взяв участь у відкритті в національному природному парку «Голосіївський»  першої міської інтерактивної екостежки в Україні.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства екології.

Це спільний екологічний проект  Міністерства екології та природних ресурсів і Національного природного парку «Голосіївський»,  єдиного в Україні та одному із кількох у світі національних парків, розташований у межах мегаполісу.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині відкрили екопарк "Картал" з водяними буйволами

Мета проекту – закохати українців в пішохідні прогулянки на природі і довести, що екологічна освіта може бути захопливою для дорослих та дітей.

Екостежка довжиною близько 3 км — це 4 типи лісів, озеро, струмок, яри. А також інформаційні стенди, ігри та інтерактиви, зустріч з рідкісними тваринами, птахами та рослинами, найживописніші краєвиди для фотографій, зона з мольбертами для створення власних пейзажів.

Під час подорожі екостежкою довжиною 3 км можна буде дізнатися про мешканців Голосіївського лісу, порівняти розмах своїх рук з розмахом крил птахів, свої сліди зі слідами тварин, разом з друзями обійняти найбільший дуб, а також намалювати лісовий пейзаж.