Грета Тунберг і Джастін Трюдо / фото REUTERS

Під час розмови з лідерами корінних народів у Канаді шведська екоактивістка Грета Тунберг заявила, що прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо робить недостатньо для боротьби з глобальним потеплінням.

Перед цим 16-річна Тунберг зустрілася з Трюдо та обговорила зміни клімату, пише Громадське з посиланням на The Guardian.

Читайте такожМакрон відреагував на емоційний виступ в ООН 16-річної екоактивістки

Відео дня

«Моє послання всім політикам у всьому світі однакове. Просто слухайте і дійте відповідно до сучасних наукових розробок», — зазначила дівчина.

Трюдо зазначив, що він провів «чудову розмову з Гретою» та те, що вони «обговорили необхідність робити набагато більше».

«Я вислухав її», — коротко резюмував Трюдо.

27 вересня Грета долучилася до Міжнародного кліматичного маршу в Монреалі, в якому також взяв участь Джастін Трюдо з родиною. За приблизними підрахунками організаторів, для висловлення своєї позиції на вулиці вийшло близько півмільйона монреальців. Мер міста Валері Планте, заявила, що п’ятничний протест був найбільшим в історії Монреаля.

Загалом демонстрації різної чисельності відбулися практично у всіх провінційних столицях Канади: Галіфаксі, Сейнт-Джоні, Шарлоттауні, Едмотоні, Ванкувері, Уайтхорсі та Єлоунайфі.

Ілюстрація / REUTERS

Нагадаємо, 20 вересня розпочався Міжнародний кліматичний марш. До нього також долучилися в Україні.

23 вересня шведська еко-активістка Грета Тунберг приїхала на Генасамблею ООН і під час свого виступу звинуватила світових лідерів у зраді нового покоління через недостатню боротьбу проти зміни клімату.

Нагадаємо, Марші за клімат розпочала 16-річна школярка Грета Тунберг. Вона пропускала школу щоп’ятниці, починаючи з серпня 2018 року, а натомість виходила на одиночні пікети біля будівлі шведського парламенту, вимагаючи вжити заходів для запобігання глобальному потеплінню. Така акція стала початком рух Fridays for Future. Відтоді до нього долучилися понад мільйон молодих людей з усього світу.