У Тернополі взялися активніше сортувати сміття, у зв’язку із цим готуються запустити комплекс із сортування та захоронення побутових відходів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожПорятунок цуценяти: на Одещині чотирилапого бранця визволили із каналізаційного люка (відео)

Крім окремих контейнерів для пластика та для побутових відходів під будинками, уже змонтували сміттєсортувальну лінію на міському звалищі. Вже за тиждень там запрацює цілий комплекс із сортування та захоронення сміття.

Метал, скло, пластик та папір будуть відбирати. А те що залишиться – ущільнювати за допомогою спеціального катка. Надалі зі спресованого сміття видобуватимуть метан, який перетворюватимуть на електроенергію.

Таку біогазову установку встановлять на смітнику, незабаром нею відпомповуватимуть шкідливий газ. Сміття без газу – це уникнення пожеж й усунення смороду, стверджують фахівці. Тому сміття стане на цьому полігоні менше на третину, завдяки відсортованому та зданому на переробку.

Як повідомляв УНІАН, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав найбільших "виробників" парникових газів припинити війну проти природи, змінити нинішній курс та не ігнорувати питання захисту клімату.