Тварини в Одесі насолоджуються теплою зимою / Фото: Одеський міськрада

Багато мешанців одеського зоопарку, користуючись плюсовою температурою повітря в січні гуляють у відкритих вольєрах.

Про це повідомляє "Думская" з посиланням на інформацію директора звіринця Ігоря Бєлякова. Приміром, мавпи виводять з укриття на повітря навіть найменшого дитинча. Комі того, комфортно себе почувають на вулиці в сонячні дні пелікани, фламінго та зебри.

Незважаючи на теплу погоду, у зимову сплячку успішно залягли борсуки та їжаки. Що стосується ведмедів, то вони сплять з перервами.

Багато з них гуляють у відкритих вольєрах / Фото: Одеський міськрада

"Це не стільки через негоду, скільки через особливості харчування в зоопарку. Вони періодично прокидаються, просять їсти, знають, що їх нагодують, розминаються у відкритому вольєрі, а потім знову засинають", - пояснив директор зоопарку.

Зараз на території звіринця ведуться будівельні роботи - змінюють паркан, а також зводять новий вхід в зоопарк. У мерії кажуть, що реконструкція зоопарку не вплине на його роботу - закривати його не будуть.

У зоопарку зараз проводять ремонт / Фото: Одеський міськрада

"Закриття старого входу вирішить відразу кілька завдань. Це, зокрема, дозволить повністю перекрити Новощіпний ряд для проведення капітального ремонту з розширенням проїжджої частини", - пояснив одеський мер Геннадій Труханов.

Як повідомляв УНІАН, у зоопарку Миколаєва слони вперше вийшли на прогулянку.