REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ткачук сказав, доповідаючи про ситуацію з пожежею біля Василькова та наслідки для міста, і відповідаючи на запитання, коли мешканці столиці зможуть відчиняти вікна у своїх помешканнях і не обмежувати перебування на вулиці.

"Вони (кияни) можуть робити це вже зараз. Ніякої загрози від пожежі у Василькові для міста немає", - запевнив Ткачук.

Читайте такожЕколог про палаючу нафтобазу: Це не Чорнобиль, мешканці Запоріжжя часто дихають таким повітрям

Відео дня

Як пояснив мер міста Віталій Кличко, попередження зачиняти вікна та обмежити прогулянки було озвучено у зв’язку із загрозою спрямування вітру в бік Києва, і з місця пожежі в такому випадку могло би бути потрапляння в місто додатково шкідливих речовин внаслідок горіння нафтопродуктів під Васильковом. Але цього не трапилось.

За інформацією Ткачука, роза вітрів розташована таким чином, що "хвіст" пожежі спрямований у бік Обухова. За напрямком вітру весь час спостерігають фахівці, і в разі загрози повернення його у бік столиці про це буде терміново повідомлено.

Читайте такожРятувальники контролюють половину охопленої вогнем території нафтобази під Києвом - ДСНС

"Для міста ніякої загрози від пожежі у Василькові не було і на цей момент не існує. Дійсно, можна виводити дітей на вулицю, але через спекотну погоду це треба обережно робити", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області спалахнула ввечері 8 червня. За останніми даним, загинуло 4 і постраждало 14 осіб. Гасіння пожежі триває.

Вчора представники міської влади і СЕС повідомили про перевищення концентрації вмісту шкідливих речовин у повітрі у столиці місцями у 2-6 разів.