ФОТО WWF Україна

Кожної весни сотні тисяч "червонокнижних первоцвітів" стають жертвами браконьєрів.

Унаслідок цього можуть зникати цілі популяції цих ніжних квітів.

Тому вони дуже потребують захисту. Щоб допомогти їм не знадобиться надзусиль - лише слідувати простим порадам, які зібрали експерти фонду WWF у своїй інфографіці.

Відео дня

Велика популяція підсніжника складчастого, занесеного до Червоної книги України, розцвіла на площі близько 60 гектарів у лісовому урочищі Холодний Яр на Черкащині. Про це пише Zruchno.Travel.

Світлини лісових галявин, рясно вкритих білосніжними квітами, почали викладати у соцмережах туристи, а також волонтери, які здійснюють охорону популяції.

Читайте такожНа Чернігівщині через аномально теплий грудень масово розпускаються рослини (фото)

Аби не допустити знищення рослини, місцеві екологи та студенти вже традиційно проводять в урочищі акцію "Первоцвіт", повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк.

"Вже 19-й рік поспіль студенти, викладачі та волонтери здійснюють охорону унікальної популяції підсніжника складчастого в лісовому урочищі Холодний Яр. Акція з охорони первоцвітів цього року вже стартувала силами Богдана Легоняка (Національний історико-культурний заповідник "Чигирин"), випускників Черкаського національного університету та волонтерів. Днями на охорону виїжджають студенти та викладачі Навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук", – написав Гаврилюк.

Галявини з підсніжниками волонтери обгородили стрічками та встановили попереджувальні таблички.