Ілюстрація / REUTERS

У Нью-Йорку коронавірусом заразилися сім хижаків - чотири тигри і три леви. Тигриця на прізвисько Надія стала першою твариною в США, у якої діагностували коронавірус. Припускається, що вона заразилася від працівника зоопарку, у якого не було симптомів захворювання.

Читайте такожСлони на карантині: у Таїланді для туристів закрили табір слонів (фоторепортаж)

Симптоми коронавірусу, включаючи кашель, з'явилися у тварин в кінці березня, передає Бі-бі-сі. "Ми не чули, щоб десь у світі людина заразила тварину і вона захворіла“,- сказав Пол Калле, головний ветеринар зоопарку в Брукліні.

Відео дня

Раніше надходили окремі повідомлення про заражених вірусом домашніх тварин, але експерти наголошують, що немає жодних свідчень того, що тварини при цьому хворіють або ж поширюють коронавірус.

У хворих в нью-йоркському зоопарку тварин знизився апетит, але в іншому вони відчувають себе добре під наглядом ветеринарів і повні енергії.

Лікарі очікують, що Надія, її сестра Азуль, а також двоє амурських тигрів і три африканські леви повністю одужають.

Тим не менш в заяві зоопарку зазначається, що не відомо, як саме вірус позначиться на тваринах, оскільки різні ссавці по-різному реагують на інфекції. Тому заражені тигри і леви знаходяться під постійним наглядом.

Інші великі кішки зоопарку – ще чотири тигри, снігові барси, гепарди, димчастий леопард, далекосхідний леопард, пума і сервал, поки не проявляють жодних ознак захворювання. За усіма ними доглядав той же співробітник, від якого, швидше за все, заразилася Надія.

Поки не ясно, чи будуть тестуватися інші тварини.

Всі зоопарки в Нью-Йорку закриті для публіки. Адміністрації зоопарків вживають додаткових заходів для захисту тварин і співробітників.

Головний вертеринар нью-йоркського зоопарку має намір поділитися інформацією про хворих тварин з іншими зоопарками світу і лабораторіями, що вивчають поширення Covid-19. "Ми протестували Надію, керуючись найсуворішими заходами обережності, і поділимося інформацією, щоб зробити свій внесок у розуміння того, як поширюється новий коронавірус", - йдеться в заяві зоопарку.