Запоріжжя оповив густий їдкий дим / фото facebook.com/alexey.tolmachov

Вранці 17 березня Запоріжжя і область накрив густий дим від лісових пожеж на півночі Київської та Житомирської областей.

Місцеві жителі в соціальних мережах пишуть, що разом з димом в місті відчувається неприємний запах.

"У повітрі відчувається сильний їдкий запах гару, на вулицю краще не виходити, а вікна щільно закрити. Чекаємо на вітер, який може хоч трішки розвіяти дим", - пише Олексій Толмачов у Facebook.

Відео дня
apostrophe.ua

Ситуацію з димом у місті прокоментувала заступник начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Сорокіна, пише 061.ua.

Читайте такожСиноптики розповіли, коли в Києві покращиться ситуація з забрудненням повітря

"Це наш рідний заводський дим. Відразу ж виключаємо все те, що в районі Києва твориться і ніякі повітряні маси з Чорнобиля до нас не зміщуються. По-перше, це дуже далеко і продукти горіння так далеко не розносяться. По-друге, у нас повітряні потоки не з цих районів - із заходу. Це абсолютно наш виробничий дим. Радіаційний фон в нормі - 14 мкР/год - Чорнобиль ми виключаємо", - говорить Сорокіна.

Але, судячи з даних сервісу windy.com, дим від палаючих лісів на півночі країни вітром несе вздовж Дніпра і він уже дістався до Запоріжжя.

facebook.com/alexey.tolmachov

Своєю чергою, у прес-службі ГУ ДСНС України в Запорізькій області повідомили, що осередків задимлення в місті не виявили.

"Інформація про задимлення була надана в лабораторний центр для проведення замірів повітря. В даний час на території Запорізької області надзвичайних ситуацій, які б могли призвести до задимленості атмосферного повітря такого масштабу не зареєстровано", - йдеться в повідомленні.

Радіаційний фон в Запоріжжі складає 0,10 мкЗв / год, що є в межах норми.

061.ua

Як повідомляв УНІАН, протягом дня 16 квітня на території Київської області зафіксовані випадки загоряння трав'яного настилу та лісової підстилки. Того ж дня виникла пожежа в Чорнобильській зоні, який, як повідомив сьогодні, 17 квітня, мер Києва Віталій Кличко, вже загасили.

Також лісові пожежі спостерігаються в Житомирській області.