Урядовець розповів, що стало причиною масштабних лісових пожежа в регіоні / фото ДСНС

Найближчими днями ситуація з лісовими пожежами в Житомирській області буде повністю контрольована.

Як повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України, про це заявив голова Держлісагентства Андрій Заблоцький.

Читайте такожСитуація з пожежами в Україні може бути спланованою диверсією - МВС

Відео дня

За його словами, сил та засобів достатньо, щоб гасити пожежі та не давати їм поширюватися.

«Всі сили Держлісагентства та ДСНС направлені на оперативну ліквідацію загорянь на Житомирщині. Одна з попередніх причин початку пожеж – буревій, який обірвав лінії електропередач, а в окремих районах – бездумна діяльність деяких людей, яким дуже кортіло випалювати сухостій, сміття та інше. Тепер, через таких «паліїв», тисячі вогнеборців не відсвяткують Великдень вдома з родинами, а будуть перебувати у лісі для ліквідації наслідків підпалів», - наголосив Заблоцький.

Він повідомив, що на сьогодні більшість загорянь локалізовано, залишилося чотири великі пожежі, на яких працює авіація.

Окрім того, Андрій Заблоцький відповів на запитання представників ЗМІ.

Зокрема, він повідомив, що ліс, в якому немає пожеж, не розчищається від сухостою у двох лісогосподарських підприємствах Житомирщини у зв’язку з наявністю закритих кварталів, в яких не дозволено здійснювати господарську діяльність. «Там немає можливості здійснювати вже протягом 35 років жодної діяльності, у тому числі, й розчищення», - сказав він.

Стосовно всіх інших державних лісогосподарських підприємств, що входять до сфери управління Держлісагентства, то ними здійснюються всі необхідні планові роботи щодо розчищення захаращеності та сухостою, створення мінералізованих смуг. По всій Україні на сьогодні проведено догляд за мінералізованими смугами в обсязі 27,7 тис. км.

Крім того, голова Держлісагентства зазначив, що на місці лісових пожеж на Житомирщині будуть здійснені всі необхідні планові роботи з прибирання горільника. «Визначимо площу, на якій необхідно буде провести відновлення лісів, і згодом висадимо молодий ліс», - сказав Заблоцький.