На Житомирщині палають ліси / фото Facebook Віталія Бунечка

У Житомирській області станом на вечір 17 квітня внаслідок розповсюдження вогню серед лісових масивів знищено та пошкоджено 43 нежитлових і 38 житлових будинків.

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на своїй сторінці у Facebook.

"Локалізовуємо пожежі на півночі Житомирщини: сьогодні (17 квітня - УНІАН) було знищено десятки людських домівок та охоплено вогнем близько 4 тисяч гектарів лісу. За отриманою інформацією, зараз на території 6 лісництв у Овруцького району тривають масштабні лісові пожежі, які почалися ще 16 квітня", - написав він.

Відео дня

За даними Бунечка, внаслідок розповсюдження вогню серед лісових масивів знищено та пошкоджено 43 нежилих і 38 жилих будинків, найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани.

Читайте такожПосуха та вітер не дають загасити пожежу в Чорнобильській зоні - ДСНС

Для того, щоб зупинити це неконтрольоване вогнище, залучено весь особовий склад ДСНС Овруцького району, а також екіпажі з сусідніх районів. Крім цього, залучено працівників лісгоспів з усією наявною протипожежною технікою.

Для ліквідації пожеж використовується авіація ДСНС – 3 літаки АН-32П та спеціальна військова техніка ЗСУ – "БАТ-2".

Згоріли десятки будинків / фото Facebook Віталія Бунечка

Кількість евакуйованих жителів постійно уточнюється, за попередньою оцінкою – це близько 50 осіб.  Потерпілі забезпечені харчуванням та місцем для ночівлі, проте сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем.

З вогнем борються кілька днів / фото Facebook Віталія Бунечка

На місці подій працює перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко, який координує роботу обласного оперативного штабу для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам у природних екосистемах області.

Як повідомляв УНІАН, в Овруцькому районі Житомирської області, де 16 квітня сталися лісові пожежі, жителів згорілих сіл переселили до сусідніх населених пунктів. 16 квітня на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. 

Від пожеж на Житомирщині страждає також і Київ, де значно погіршилася якість повітря.