Відвідувачі вже можуть подивитися на Люсію / фото facebook.com/zoo.kyiv.ua

В Київському зоопарку поповнення. Два тижні тому там народилася лама гуанако. Малечу назвали Люсія.

На сторінці зоопарку в Facebook вже показали ламу і розповіли про її сім'ю. Відвідувачі можуть подивитися на Люсію і познайомитися з нею ближче.

Київський зоопарк показав милу ламу / фото facebook.com/zoo.kyiv.ua

"Цієї п’ятниці нашій руденькій крихітці Люсії виповнюється 2 тижні. Мама Ракель не відходить неї та її однорічної сестрички Крісті, а тато Рікардо опікує їх цілодобово. Навіть вночі він стоїть на сторожі, поки його "дівчатка" солодко сплять!",- розповіли в зоопарку.

Тварини в зоопарках України

Наприкінці осені 2022 року стало відомо, що в Одеському зоопарку, попри повномасштабну війну  народилася ще одна лама. Це був вже третій малюк лами з початку вторгнення РФ в Україну.

На жаль, понад 80 видів тварин в Україні знаходяться на межі зникнення через війну. Зображення цих звірів створили за допомогою штучного інтелекту, щоб звернути увагу людей на проблему.

Попри путінську агресію, в українських зоопарках піклуються про тварин і намагаються зробити все, щоб вихованці не відчули на собі жахи війни. Так, в Одеському зоопарку вигодовували дитинча дикобраза, від якого відмовилася мати.

Вас також можуть зацікавити новини: