нефть / REUTERS

На парламентських дебатах, які пройшли минулого вівторка, було піднято це питання, що змусило міністра екології та енергетики Сеголен Руаяль пояснити, чому важливо обмежити нові заходи. За словами міністра, зупинка пошуків нових родовищ вуглеводнів є логічним методом досягнення довгострокових цілей споживання енергії, передає Facepla.net.

Закон про перехід до енергетичної безпеки передбачає скорочення споживання енергії вдвічі до 2050 року у порівнянні з рівнем 2012 року, особливо акцентуючи увагу на скороченні використання викопного палива на 30% до 2030 року.

Читайте такожІран прийняв рішення різко збільшити видобуток нафти

Відео дня

Руаяль зазначила, що парламент визнав за потрібне знизити споживання викопного палива, підкріпивши це законом, що призвело до рішення відмовляти у всіх заявках на нові пошуки звичайних вуглеводнів. Сайт міністерства показав 54 активних пошуки станом на 1 липня 2015 року і близько 130 заявок на нові пошуки.

Міністр також сподівається, що відмова у відповідь на нові запити буде стимулювати компанії перенаправляти свої інвестиції в екологічно чисті енергетичні проекти або ставати більш енергоефективними у своєму поточному бізнесі. Це приклад того, як законодавчі заходи можуть підтримувати і заохочувати відновлювану енергетику в надії на досягнення вимірних результатів у поставлених цілях на 2030 і 2050 роки.

Читайте такожЦіна на нафту з Північної Дакоти впала нижче нуля

Франція була першою європейською країною, що заборонила в 2011 році застосування гідравлічного розриву пласта. У наступні роки французький парламент заблокував усі спроби компаній, що мали місце, використовувати таку технологію видобутку сланцевого газу, а ряд інших країн ЄС прийняли власні заборони на практику спірного буріння нафтових свердловин.