Фото УНІАН

Про це повідомляє прес-служба міністерства екології та природних ресурсів України.

«Ми  починаємо новий етап комплексної співпраці з усіма органами державної влади, місцевого самоврядування, громадами, громадськими та туристичними організаціями, які бачать території національних природних парків та біосферних заповідників своїми партнерами.  Екологічний туризм  має стати поштовхом для розвитку рекреаційного потенціалу  природно-заповідного фонду»,- зазначив директор Департаменту  з питань  заповідної справи Ігор Іваненко. 

Читайте такожУ Тибеті створили заповідник для спостереження за зірками

Відео дня

Рішення  про утворення відповідної робочої групи було прийнято на нараді, яка відбулася 28 липня 2016 року в Мінприроди  за участі  вищезазначених представників. Під час наради фахівці галузі  дійшли згоди, що  розвивати  рекреаційну діяльність та туризм можливо лише за умови комплексного підходу до вирішення питання. А для цього  потрібно активно розпочати роботу над покращенням інфраструктури та екологічного середовища на місцях, удосконаленням  логістики та  забезпеченням екскурсійними кадрами. 

Також прийнято рішення  розробити «дорожню карту» для розвитку рекреаційної діяльності та туризму в національних природних парках та біосферних заповідниках.  Над її розробкою будуть працювати  представники Департаменту з питань заповідної справи Мінприроди і Департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку за підтримки громадських організацій.

Зокрема, планується сформулювати «пілотний проект», в якому відпрацювати взаємодію органів місцевої влади та національних природних парків та біосферних заповідників з місцевим бізнесом та туристичними організаціями та установами. Крім того буде розроблена тематична карта України з позначенням національних природних парків та біосферних заповідників, як туристичних об’єктів.

«Така спільна  співпраця всіх   органів державної влади та представників природно-заповідного фонду та  туристичного ринку  дасть можливість  не лише обмінятися досвідом, ай напрацювати нове бачення розвитку рекреаційно-туристичної діяльності в межах природно-заповідного фонду»,-  зазначив директор Департаменту  з питань  заповідної справи Ігор Іваненко.

Також  до створення  нових екологічних стежок, туристичних маршрутів, експозицій візит-центрів та інших елементів рекреаційної інфраструктури  будуть залучені  спеціалістів місцевих туристичних організацій, туристичного бізнесу та міжнародних експертів для впровадження їх досвіду в формуванні якісного туристичного продукту.