Дніпро не мав паводку / Фото Alexander Topchiy

У цьому році вперше за 120 років на Дніпрі не було паводка, повідомив в ході відео-прес-конференції генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

«Як правило, весняний паводок (на Дніпрі - УНІАН) відбувається в травні-червні, і ми можемо спрогнозувати плавний перехід скидання води вже з лютого. Звичайно, в цьому році вперше за 120 років, коли на Дніпрі не було паводка, тобто йшов приплив 800 метрів, при тому що середній паводок на Дніпрі - 2500-3000 кубічних метрів. Природа сьогодні так вчинила. По Дніпру паводка не було, але отримали великий паводок по річці Дністер, який дещо менший, ніж був у 2008 році», - сказав Сирота.

Він зазначив, що, маючи досвід 2008 року, вдалося краще підготуватися до паводка і не допустити підтоплення Могилева-Подільського.

Відео дня

Читайте такожОчевидці про "великий потоп" за заході України: "Думали, що настав кінець світу"

«У 2008 році паводок був 5500 кубічних метрів, а сьогодні він 4200. Маючи досвід, який, скажімо так, був не дуже успішним у 2008 році... Взявши за модель паводок 2008 року, були зроблені більш точні розрахунки, щоб не допустити такого підтоплення Могилева-Подільського і нижче по річці Дністер, яке ми маємо, на жаль, в Івано-Франківській області», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 24 червня в результаті сильних дощів у західних областях України було підтоплено 197 населених пунктів.

Інтенсивні опади 22-23 червня призвели до ускладнення повеневої обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Закарпатській областях.

Найбільше населених пунктів підтопило в Івано-Франківській області - 165, в Чернівецькій області - 18, Львівській - 8, Закарпатській - 3.