Ілюстрація / УНІАН

Європейський суд ухвалив рішення, в якому визнав, що Німеччина робить замало задля запобігання проникненню нітратів до ґрунту.

Читайте такожУ Києві утримаються сприятливі для забруднення повітря метеорологічні умови

Як повідомляє Deutsche Welle, судді встановили, що Німеччина порушує відповідну директиву Європейського Союзу.

Відео дня

Так, граничним значенням нітратного забруднення ґрунтових вод в ЄС вважається 50 міліграмів на літр. Суд заявив, що німецька сторона не вживає додаткових заходів для уникнення забруднення.

Судді зазначили, що надлишок нітратів, які потрапляють у ґрунт переважно з мінеральних добрив, завдає шкоди навколишньому середовищу та створює ризики для здоров'я громадян.

Відповідно до ухвали, Німеччину зобов’язали сплатити витрати на судовий процес.

Зазначається, що у 2014 році Єврокомісія попередила Німеччину про високій рівень забруднення ґрунтових вод нітратами, а в 2016 році подала проти неї позов до Європейського суду.

Німецьку сторону звинуватили в недотриманні загальноєвропейських правил, прийнятих в 1991 році, що визначають норми вмісту нітратів.

У квітні 2017 року ЄК також подала до Європейського суду позов проти Німеччини за недостатні зусилля у боротьбі з забрудненням повітря.

Раніше повідомлялось, що у селі Підлісному на Тернопільщині череда корів наїлася мінеральних добрив, розкиданих на пасовищі. Дві корови померли на місці, ще майже сорок тварин ледь вдалось врятувати.