Журналісти показали Крим після «хімічної атаки» / фото Крим.Реалії

У ніч з 23 на 24 серпня на півночі Криму стався викид невідомої речовини. Постраждали від нього й жителі села Перекоп – в їхніх будинках і квартирах липкою вкрилися іржею металеві предмети, а на городах пропав урожай.

Поки російські наглядові відомства з'ясовують причину того, що сталося, кримчани бояться випускати на вулицю дітей і вживати в їжу домашні фрукти і овочі, передає "Крим.Реалії".

"Ми думали, може, якась інфекція. Потім пішли маслянисті випаровування... Відчуваємо, що в атмосфері якісь викиди незрозумілі. Туманом таким легким віддавав", – розповідає місцевий підприємець Олександр Кобець.

Через смог, який особливо відчутний у вечірній час, жителі села побоюються випускати з дому дітей.

Читайте також"Чорнобиль в Армянську": окупований Крим спостигла нова катастрофа

"Хлопчик мій погуляв вчора, вийшов, буквально п'ять хвилин походив. Зайшов додому, я йому почала мити ноги – лущиться, лущиться... Дивлюся – разом з шкірою змивається ось цей весь наліт, який він натоптал собі на ніжки", – згадує мешканка Перекопу Анастасія.

Жителі кримського села не знають, що робити з овочами та фруктами, вирощеними на власних городах. За словами людей, частина врожаю пропала, а ту, що вціліла, вживати в їжу вони побоюються.

"Город повністю згорів. Помідори, перець болгарський – залишилися одні стручки. Все пропало, буквально за два дні згоріло", – нарікає місцева мешканка Світлана.

Перекоп – найближчий населений пункт до підприємства «Кримський титан», який селяни звинувачують у своїх бідах. За їхніми словами, саме його відкриті промислові відстійники на березі Сиваша, всього за декілька кілометрів від села, на тлі спеки і вітру спровокували «хіматаку».

Поки окупаційна влада Криму шукаєджерело забруднення, жителі Перекопу підраховують збитки і сподіваються на грошову компенсацію за завдані збитки.

Журналісти показали Крим після «хімічної атаки» / фото Крим.Реалії
Журналісти показали Крим після «хімічної атаки» / фото Крим.Реалії