Браконьєри наставили в обличчя співробітника заповідника зброю і відібрали телефон / УСІ Одеса

В Одеській області озброєні браконьєри напали на співробітника національного природного парку «Тузловські лимани».

Про це в Facebook повідомила директор заповідника Ірина Вихристюк.

«У суботу, 29 грудня, на території національного природного парку «Тузловські лимани» скоєно зухвалий напад на працівника парку. Після того, як він намагався запобігти злочину і зафіксував порушників, вони наставили йому рушницю в обличчя, після чого забрали телефон, на якому їхні фото з прив'язкою до місцевості», - написала Вихристюк.

Відео дня

Читайте такожНа Дністровському лимані затримали браконьєрів, які наловили 4 тони коропів (фото)

За її словами, вчора близько 12.00 на території парку (на 26-му км піщаного пересипу) начальником служби держохорони заповідника був зафіксований проїзд на великій швидкості автомобіля Mitsubishi темно-зеленого кольору (держномер ВН 0383 ВХ), який поїхав у бік заповідної зони. Чоловік пройшов у напрямку слідування автомобіля кілька кілометрів - до початку території нацпарку. Переконавшись, що машина проїхала в заповідну зону, він повернувся й доручив інженеру Сергію Нагаєву дочекатися й зафіксувати автомобіль.

«На виконання доручення, Сергій пішов у напрямку прикордонного пункту спостереження, розташованого біля «Расейки». Це єдине місце, звідки можна потрапити автомобілем на піщаний пересип - територію парку. Але під час проходу (а це 4 км по піску) він зустрів двох мисливців із собаками та вбитими птахами», - зазначила Вихристюк.

За її даними, Нагаєв відрекомендувався і пояснив, що порушники перебувають на території нацпарку, де полювання категорично заборонено, що поруч мисливських угідь немає і що він повинен скласти на них протокол і зафіксувати їх на фото.

«З чим браконьєри ніби погодилися - вони були спокійні й не агресивні. Але після того, як Сергій зробив фото, вони «ласкаво» наставили йому в обличчя зброю й забрали телефон, який відразу ж викинули в море. Цей жест собака сприйняв як команду й кинувся у воду, приніс телефон, який вже не вмикався», - повідомила Вихристюк.

Читайте такожНа Донбасі біля кордону з Росією затримали браконьєрів (фото)

За її словами, браконьєри забрали телефон й поїхали, Нагаєв дістався до рибальської бази, звідки зателефонував до поліції та прикордонникам - повідомив про інцидент і попросив зупинити порушників. Вихристюк зазначає, що браконьєри можуть дістатися до території заповідника (піщаного пересипу) в єдиному місці - заїхати з дамби, де встановлено прикордонний пункт спостереження. Директор стверджує, що прикордонники проігнорували прохання працівників нацпарку й не затримали автомобіль із браконьєрами. У правоохоронних органах поки не коментують те, що сталося.

Довідка УНІАН. «Тузловські лимани» - національний природний парк, розташований на території Татарбунарського району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа - 27 865 га. Загальна площа водних дзеркал водойм - 206 кв. км. Система озер, розташованих у парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.