У Кропивницькому врятували кота, який 12 діб провів у бетонній пастці / фото pexels.com

У Кропивницькому 12 діб у вентиляційному каналі провів кіт Мурзик. Самостійно вусатий вилізти не міг. Щоб його урятувати треба було розібрати цегляну кладку, а на це не давав дозволу власник будинку, йдеться у сюжеті ТСН.

"Уявляєте, сидіти в кам'яному мішку в невіданні. Адже йому не поясниш. І надія то згасала, то знову воскресала. Вчора вже вирішив, що все вже, ніколи його не дістанемо", - зі сльозами каже власник кота Юрій і обіймає свого улюбленця.

Читайте такожУ Дніпрі за рік знайшли господарів для 150 котів з притулку

Мурзик став жертвою  вуличних тварин. Вони  загнали кота у підвал і вже там він провалився у вузький бетонний канал. Господар шукав рудого кілька днів. Думав вкрали, аж згодом почув жалібне нявчання з дірки у фундаменті.

Вилізти самостійно Мурзик не міг. На допомогу прийшли зоозахисники, а згодом і рятувальники. З‘ясувалося, що врятувати кота можна лише розібравши частину стінки. Поки це з'ясовували, власник спускав у бетонний канал сухий корм та воду у каструльці, аби тварина не померла.

"Власники цього гуртожитку проти того, щоби розібрати стінку та дістати кота. Хоча стінка там не дуже складна і ніякої загрози для будівлі немає", - каже волонтер-зоозахисник Катерина Дорош.

Перемовини тривали добу. Зрештою рятувальники отримали дозвіл увійти до підвалу і дістати тварину. Кадри щасливого порятунку дивіться у сюжеті: 

Нагадаємо, напередодні у Кривому Розі екстремал спустився з даху будинку на піддашок, аби зняти звідти кота, який невдало стрибнув і опинився у пастці.