Після зіткнення лось зумів піднятися на ноги / Фото facebook.com/KARG.kyivanimalrescuegroup

"На трасі Київ-Вишгород, 5 км від площі Шевченка до 22-20, 22 червня на дорогу несподівано вискочив лось, і був збитий машиною. Водій зробив все можливе, щоб запобігти ДТП, але все ж збив лося, той лівим боком упав на машину і сильно пом'яв дах і лобове скло. Водій не постраждав, лось спочатку впав на узбіччі, а потім встав, і хиткою ходою почав ходити вздовж дороги", повідомляє Kyiv Animal Rescue Group.

Читайте такожВ Австралії рятують горбатого кита, якого викинуло на берег (відео)

"Прибулі на місце патрульні поліцейські викликали Команду порятунку тварин. Зв'язавшись з ветеринаром і отримавши вказівки по седації пораненої тварини, рятувальник виїхав на місце пригоди.

Відео дня

Лось був седований пострілом з шприцемета за допомогою препарату "Медітін", і ліг на узбіччі.

Через годину приїхала викликана поліцією група єгерів ( у нетверезому стані). Вони припустили загибель лося, і запропонували забрати його на "утилізацію" (незважаючи на те, що лось дихав). Єгерям лося не віддали - вони поїхали.

Ще через деякий час на місце прибули ветеринарні лікарі, представники парку Межигір'я і група рятувальників МНС, які повинні були допомогти відвезти потерпілого лося в заповідник.

Однак під час огляду ветлікарем лось помер. Ймовірна причина смерті - сильна внутрішня кровотеча, струс мозку.

На жаль, допомогти лосеві було неможливо.

При огляді загиблої тварини виявилося, що рана на нозі свіжа, і це не той лось, який недавно бігав по Оболоні".