Лось не може ходити після травми / фото dei.zt.ua

Під Житомиром вчора автомобіль збив лося, який раптово вибіг на дорогу. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Читайте такожВ Україні з'явиться "Червона книга Прикарпаття"

Як зазначається у повідомленні, 14 вересня близько 16:00 неподалік від села Левків Житомирського району під колеса автомобіля марки "Dodge" моделі "Ram Van" потрапив лось. Дика тварина раптово вибігла з лісу, водій транспортного засобу їхав повільно, але все ж таки не встиг уникнути зіткнення, і від удару тварину відкинуло вбік. Всі, хто знаходився в автомобілі, не постраждали, авто лише зазнало механічних пошкоджень. 

Відео дня

На місці події працювали працівники Головного управління Нацполіції у Житомирській області, обласної Державної екологічної інспекції, лісової охорони державного підприємства "Житомирське ЛГ" та працівники ветеринарної медицини. 

Від удару лось був травмований і не міг самостійно пересуватись." За висновком спеціаліста – ветеринара, із  пошкодженнями  тварина в подальшому не могла існувати в наших умовах і не підлягала лікуванню, тому було прийнято рішення умертвити її. Враховуючи те, що у водія, який збив  лося, умислу на знищення не було,  притягуватись до відповідальності він не буде", - зазначають екологи.