Иллюстративная фотография / Фото УНИАН

Фахівці Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в червні презентують проект з дослідження сфери поводження з побутовими відходами в Україні та визначать можливості залучення інвестицій для сталого розвитку муніципального управління та переробки побутових відходів в Україні.

Як повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон), відповідне рішення було ухвалене 27 травня в ході зустрічі представників Мінрегіону та ЄБРР.

Читайте такожНа Трухановому острові киян вчитимуть сортувати сміття

Відео дня

Згідно з повідомленням, в рамках презентації будуть представлені основні напрямки проекту, цілі та шляхи його впровадження. Відомо, що термін реалізації проекту з вивчення інвестиційної привабливості сфери поводження з побутовими відходами складе 6 місяців.

Передбачається, що у семінарі візьмуть участь представники зацікавлених центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представників підприємств різних форм власності, які працюють у сфері поводження з побутовими відходами та громадських організацій.

Як повідомляв УНІАН, раніше асоціація «Український екологічний альянс» виступила з ініціативою створення комплексного механізму поводження з відходами, включає законодавче врегулювання, залучення інвестицій і розвиток соціальної відповідальності.

Кабінет міністрів України на засіданні 18 березня скасував урядову постанову №915, яка регламентує створення державного підприємства "Укрекоресурси", що має монопольне право на утилізацію тари в країні.

За оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, дане рішення дозволить лібералізувати ринок утилізації відходів та створити до 10 тис. нових робочих місць.

Читайте такожУ Вінниці встановлять 300 контейнерів для сухих та вологих побутових відходів

Довідка УНІАН. Асоціація «Український екологічний альянс» є всеукраїнським об'єднанням організацій і компаній, основними напрямками діяльності яких є збір, знищення і переробка різних відходів, прибирання сміття, боротьба з забрудненням.

При цьому в асоціації представлені провідні підприємства-перевізники міста Києва.

Європейський банк реконструкції і розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 1 березня 2015 року банк взяв на себе зобов'язання по наданню сукупної суми в 10,9 млрд євро для 344 проектів в країні.