Львов, свалка / facebook.com/MykolaChechotkin

Комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняла кілька рішень щодо ситуації з вивезенням сміття з міста. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Читайте такожУ СЕС кажуть, що повітря в районі Грибовицького звалища відповідає стандартам

На засіданні розглянули варіант можливого вивезення сміття зі Львова у сусідні області, а для цього необхідний майданчик, де б перезавантажували сміття з менших на більші машини. Зокрема, було прийнято рішення майданчик очисних споруд тимчасово, за потреби, використати для перезавантаження сміття.

Відео дня

"На очисних спорудах планується реконструкція, готується спеціальний майданчик для проведення цих робіт. Але поки він не задіяний, то було прийнято рішення використати його тимчасово, якщо буде така необхідність, для перезавантаження сміття", - розповів директор ЛМКП "Львівводоканал2 Валентин Вольський.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства «Збиранка».

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Слідчим відділом управління Служби безпеки України у Львівській області 3 червня відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі на Львівському полігоні переробки твердих побутових відходів у селі Великі Грибовичі Жовківського району.