фото: УНИАН

У Ратуші зізнаються: щоб розпочати будівництво заводу із переробки сміття, потрібно ще не менше року, передає ZIK.

Відновлять вивезення сміття до Грибович уже у вересні, триватиме це близько трьох років. У свою чергу в міськраді запевняють, що пакет документів із загальними параметрами щодо фінансування будівництва заводу подали до Мінрегіонбуду ще наприкінці червня. Наразі їх опрацьовують. 

Читайте такожВлада Львова прийняла рішення про облаштування тимчасового пункту перевантаження сміття на околиці міста

«У нас є розроблений ще у 2013 році проект інституту «Гірхіпром», він пройшов державну експертизу, але зараз оновлюється. У зв’язку з ситуацією, що сталася, будуть застосовувати нові інженерні рішення», – зазначила начальник управління інвестицій Львівської міськради Ольга Сивак.

Напрацьовувати наступні етапи робіт мають вже європейські інженери. Однак це тривалий процес. Адже оновлення проекту, пошук ділянки для заводу, проведення тендеру, розробка документації триватимуть більше року. І лише після цього розпочнуть будівництво сміттєпереробного заводу.

Тим часом юристи й екологи наполягають: територію навколо звалища необхідно обстежити і визначити, наскільки вона безпечна для людей. А от для уникнення конфліктів з мешканцями навколишніх сіл слід провести громадські обговорення.

"Інше питання – щодо безпечності тієї води, яка є в колодязях. Зазвичай такі проекти повинні обговорюватися з громадськістю, їх мають вивішувати на веб-сайтах", – зазначила юрист-еколог Ольга Мелень-Забрамна.