В Мурованокуриловецькому районі, що на Вінниччині побудують лінію для сортування ТПВ / vgolos.com.ua

Наразі до бюджету Мурованокуриловецького району на будівництво лінії для сортування твердих побутових відходів (ТПВ) надійшло 4,5 млн грн з обласного Фонду екологічних інновацій та інвестицій, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА. 

Днями має  відбутися сесія районної ради, і у вигляді субвенції ці кошти переадресують фонду Мурованокуриловецької селищної ради.

«Через систему ProZorro проведено торги щодо купівлі та встановлення сортувальної лінії. Переможцем став Барський машзавод. Він побудує сучасну сортувальну станцію відповідно до всіх вимог за 4 млн 100 тис. грн. На зекономлені кошти − 400 тис. грн. − зокрема, плануємо будівництво майданчиків для роздільного збору сміття по селищу. За добу тут сортуватимуть майже 20 тонн сміття. Це повністю забезпечить потреби Мурованокуриловецького району», − відзначає голова Мурованокуриловецької райдержадміністрації Сергій Ладан.

Відео дня

Розпочати роботу з будівництва нової лінії для сортування твердих побутових відходів планують із 1 жовтня. А запрацює вона на початку 2017 року.

Розміститься сортувальна лінія поблизу сіл Галайківці і Рівне, що в шести кілометрах від районного центру. Тут же розташований полігон для твердих побутових відходів, завершення будівництва якого теж планується до кінця поточного року.

«Надалі обласна державна адміністрація працюватиме над тим, аби такі сортувальні лінії були в кожному районі» - підкреслює Андрій Гижко.