На Житомирщині львівським сміттям завалили дорогу / oda.zt.gov.ua

Про це повідомляє Житомирська обласна державна адміністрація.

Зазначається, що 2 жовтня на території Ружинського району поліцією було складено адмінпротокол про порушення благоустрою, а саме – забруднення території побутовими відходами. Порушником виявилася львівська фірма, яка займається перевезеннями, – ТОВ «Танк Транс Україна», вiдправником вiдходiв – ТОВ «АВЕ Львів», що займається збором i вивезенням смiття.

Ввечері 2 жовтня автомобіль із львівськими номерами без жодних дозволів на викиди смiття та попереджень висипав побутові відходи у Ружинському районі, у тому числi безпосередньо на проїжджу частину.

Відео дня

За словами голови Ружинської райадміністрації Наталії Скавінської, це вже другий такий випадок.

Читайте такожНа Вінниччині блокують вантажівки з львівським сміттям

«Кілька машин сміття було залишено у селі Зарудинці 28 вересня. Тоді зловмисників упіймати не вдалося. Але це були не місцеві жителі, адже кількість відходів складає норму для цього села на 2 роки. Після першого випадку було встановлено чергування. Цього разу вдалося затримати водія та ідентифікувати виконавця», - сказала вона.

Як заявив виконуючий обов'язки голови Житомирської обладміністрації Ігор Гундич, дозволів на викид сміття цій фірмі ніхто не давав.

«Такі дії є неприпустимими. В оперативному порядку на місце буде направлена екологічна інспекція. Керівники інших районів також мають взяти на контроль цей випадок, аби недопустити несанкцiонованих скидiв. Викидати сміття з iнших регiонiв без попереджнь i без дозволiв на території нашої області та погіршувати екологічну ситуацію ми не дозволимо», – наголосив він.

1