city-adm.lviv.ua

У Львові сьогодні було підписано меморандум між мерією Львова та французькою компанією Egis, в рамках якого компанія розробить проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, стратегію поводження з відходами у Львові, а також проект нового сміттєпереробного комплексу.

Читайте такожСадовий заговорив про надзвичайний стан у Львові з-за проблем зі сміттям (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, підписання меморандуму відбулось за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Відео дня

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, мова йде про грантові кошти в сумі 650 тис. євро від Фонду вивчення та підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції, які компанія Egis використає для розробки дослідження «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію».

«Урядова французька програма FASEP погодилася надати для міста Львова технічну допомогу через посередництво з найбільшою французькою компанією, яка має подібний досвід. Ми повинні проаналізувати весь цей багаж, який у нас є, і в кінцевому випадку вийти на якісну рекультивацію полігону», - зазначив Садовий.

У свою чергу Ізабель Дюмон зазначила, що 3 березня Франція виділила 650 тис. євро для реалізації цього проекту. Вона висловила сподівання, що розроблене технічне рішення дасть змогу врегулювати ситуацію, яка виникла у Львові зі сміттям.

«3 березня цього року було виділено більше півмільйона євро для реалізації проекту разом з компанією Egis, яка відома у веденні проектів по переробці сміття. Сподіваємося, що вона зможе врегулювати проблему, яка існує зараз в Грибовичах, і вже в червні закінчиться опрацювання проекту», – зазначила Дюмон.

Читайте такожЗагроза повторення трагедії Грибовицькому звалища існує для кожного міста України – міністр екології

За словами начальника управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ольги Сивак, ключовим у дослідженні для Львова є коригування проекту рекультивації сміттєзвалища в селі Великі Грибовичі.

«Ця технічна допомога є важливою для Львова, адже ми отримали можливість залучити провідну європейську компанію до розробки та проектування, як першочергових протиаварійних заходів на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі, так і подальших заходів з його остаточної рекультивації. Міжнародний досвід та фаховість французьких експертів гарантуватимуть швидкість та якість проектних робіт, а отже ми зможемо розпочати фазу безпосередньої реалізації проекту вже найближчим часом», – зазначила Сивак.

Як наголошувалося під час церемонії підписання, дослідження відповідатиме вимогам Європейського інвестиційного банку та дозволить суттєво прискорити початок безпосередньої реалізації проекту, що планується впровадити за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку в рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України».

Як повідомляв УНІАН, Франція на прохання міської влади Львова та уряду України вирішила профінансувати роботу з підготовки попередньої техніко-фінансової документації, яка дозволить визначити найбільш оптимальні критерії для модернізації системи управління відходами міста Львів.

Довідка УНІАН. Egis - міжнародна група, яка пропонує послуги інжинірингу, проектного структурування та експлуатації. У сфері інжинірингу та консалтингу діяльність компанії концентрується на секторах транспорту, міського розвитку, цивільного будівництва, промисловості, водопостачання та водовідведення, захисту навколишнього середовища та енергетики.