Сьогодні стало відомо про те, що у Львові хочуть збудувати сміттєпереробний комплекс на території ТЕЦ-2. Її можна роздивитись на відео з дрона, знятого телеканалом ZIK.

Читайте такожСадовий склав перелік побажань щодо дій уряду з подолання сміттєвої кризи

На відео видно, що тут достатньо місця для будівництва ще й третього промислового гіганту міста – сміттєпереробного комплексу. Тут це підприємство точно не буде мати клопоту з інфільтратами й утилізацією відсортованого та спеціально підготовленого сміття. Знайдеться місце й для компостування органічних відходів.

Помітно, що частину території вже почали засипати землею, очевидно, готуючи майданчик для першого етапу сміттєпереробки. Можливо, йдеться про те, що сміття почнуть сортувати, що може зменшити його об’єм чи не вдвічі. 

Напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища з літа 2016 року триває. Міський голова Садовий неодноразово звертався по допомогу до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.