Вигляд пляшки віскі Johnnie Walker, зробленої з матеріалу на паперовій основі, які вийдуть у продаж з 2021-го / Фото: Diageo

Британська корпорація Diageo, яка володіє брендом віскі Johnnie Walker, оголосила, що з 2021 року напій продаватимуть винятково у пляшках, зроблених із паперу.

Про це компанія повідомила у прес-релізі, з яким ознайомилося hromadske.

Diageo запевняє, що пляшка створена на 100% із перероблюваного матеріалу на основі целюлози без використання пластику.

Відео дня

Читайте такожЕко Патруль підбив перші підсумки проекту з моніторингу атмосферного повітря в промислових містах

Для її масового виробництва компанія заснувала окремий стартап Pulpex Limited, який створюватиме екологічно чисті упаковки для напоїв. Стартап уже уклав угоди з компаніями Unilever і PepsiCo.

«Пишаємося тим, що ми зробили це першими. Ми постійно прагнемо досягати нових звершень у галузі екологічно чистих паковань. Ця пляшка має потенціал стати проривом», — вважає Ендрю Івен, керівник напрямку забезпечення екологічності діяльності Diageo.

Diageo виробляє понад 100 марок віскі. Johnnie Walker — одна з найвідоміших у світі марок шотландського віскі, яка належить компанії. Щороку, за оцінками, виробляється понад 130 мільйонів пляшок віскі.

Як повідомляв раніше УНІАН, все, що ми викидаємо, потрапить в наш організм через повітря, воду або їжу. Тож нам не треба рятувати екологію чи планету, каже співзасновниця zero waste компанії 0ZERO Анастасія Мартиненко.