Ілюстрація REUTERS

Рада Світового банку схвалила програму на 200 млн дол. для підтримки малих і середніх підприємств України у сільськогосподарському секторі.

Читайте такожСвітовий банк підтвердив прогноз зростання ВВП України у 2019 році

Як повідомила прес-служба банку, програма прискорить приватні інвестиції в сільське господарство.

Відео дня

У банку зазначили, що експорт сільськогосподарської продукції залишається основною рушійною силою української економіки: на неї припадає майже 42%, або 18 млрд дол. загальної вартості експорту. Однак у банку вважають, що зараз сектор не повністю реалізує свій потенціал.

«Україна може прискорити свій економічний розвиток шляхом підвищення ефективності і зміцнення прозорості своєї сільськогосподарської галузі, - вважає директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен. - Підвищення продуктивності сільського господарства на 30% могло б протягом наступних п'яти років збільшити ВВП на додаткові 4,4%».

Довідка УНІАН. Світовий банк - міжнародна фінансова організація, створена з метою організації фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. До Світового банку Україна вступила в 1992 році (одночасно зі вступом до Міжнародного валютного фонду) і є членом всіх його структур.

З травня 2014 року Група Світового банку надала Україні 5,5 млрд дол. США, а також гарантію оплати газу в розмірі 500 млн дол. і фінансову гарантію на 750 млн дол., під яку наша країна залучила кошти на зовнішньому ринку.