Імпорт шоколаду за січень-квітень збільшився на 14% / фото УНІАН

Імпорт шоколаду в Україні за січень-квітень 2019 року зріс на 14%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомили аналітики компанії Pro-Consulting.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт агропродукції майже на 20%

Як наголошується в повідомленні, зростання імпорту шоколаду почалося в 2017 році, в зв'язку з відкриттям зони вільної торгівлі з європейськими державами. Зокрема, у 2018 році приріст імпорту становив 40%, а за січень-квітень цього року імпорт шоколаду зріс на 14% проти аналогічного минулорічного періоду.

Відео дня

«Основні постачальники шоколаду незмінні, це Польща - 13,9 млн дол., Нідерланди - 6,7 млн дол., Німеччина - 5,7 млн дол.», - сказано в повідомленні.

У повідомленні також зазначається, що на початку 2018 року посилилися правила виробництва шоколадних виробів, згідно з якими, шоколад повинен виготовлятися за європейськими стандартами. Це робить і так конкурентоспроможну українську продукцію ще більш адаптованою до споживчого ринку за кордоном.

На думку аналітиків Pro-Consulting, в подальшому слід очікувати підвищення рівня товарообігу з країнами Європейського Союзу. Також зростатиме виробництво шоколаду з урахуванням європейських і міжнародних стандартів, що дасть можливість збільшити експорт цієї продукції.

Як повідомляв УНІАН, українські виробники в 2018 році збільшили експорт шоколаду до Євросоюзу на 22,6% в порівнянні з попереднім роком - до 41,2 млн євро.