Ілюстрація REUTERS

Україна в 2018-2019 маркетинговому році (липень 2018 - червень 2019) може збільшити експорт яблук в півтора рази в порівнянні з попереднім маркетинговим роком до 60 тисяч тонн на загальну суму 22 мільйони доларів.

Про це повідомила прес-служба Української плодоовочевої асоціації (УПОА) з посиланням на дані аналітичної платформи EastFruit.

Читайте такожСільгоспвиробництво з початку року зросло на 2%

Відео дня

"За даними проекту EastFruit, в сезоні 2018-2019 років Україна експортує понад 60 тисяч тонн яблук на суму близько 22 мільйонів доларів, або в півтора рази більше, ніж у минулому сезоні", - йдеться у повідомленні.

За словами директора з розвитку УПОА Катерини Звєрєвої, одним з перспективних ринків для українських яблук в поточному сезоні є Індія.

"УПОА постійно отримує нові запити від імпортерів яблука з Індії на постачання української продукції. Коли ми готували торгівельну місію на Близький Схід, нам було нелегко вийти на імпортерів яблука. А ось з Індією все виявилося простіше - імпортери самі успішно знаходять нас і просять контакти українських постачальників", - повідомила Звєрєва.

Ще одним перспективним експортним товаром для індійського ринку є волоський горіх.

Читайте такожУкраїна експортуватиме яйця до Македонії

"Експорт горіха в натуральному вираженні також зросте, причому також у півтора рази, а виручка від його експорту знизиться через падіння світових цін на волоський горіх і зниження попиту на несортові горіхи", - відзначили аналітики УПОА.

Так, за даними асоціації, в поточному маркетинговому році загальна виручка від експорту волоського горіха з України може досягти 125-130 мільйонів доларів, при цьому основна частка цієї продукції припадає на несортові горіхи.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт цукру майже на 30%: трійка країн-покупців

Як повідомляв УНІАН, експорт плодово-ягідної продукції з України в 2018 році збільшився на 17% порівняно з 2017 роком і склав рекордні 229 мільйонів доларів.

Урожай яблук в Україні в 2018 році збільшився на 35% - до рекордних 1,5 мільйона тонн.

На початку жовтня 2018 року Україна отримала попередній дозвіл на експорт українських яблук в Індію.

У 2017 році Індія увійшла в п'ятірку лідерів країн-імпортерів української сільськогосподарської продукції, імпортувавши з України товарів цієї групи на 2 млрд дол.