Правоохоронці вилучили 48 тонн сильнодіючих і отруйних речовин / фото ssu.gov.ua

Служба безпеки України вилучила контрабандну агрохімію вартістю майже 25 мільйонів гривень.

Читайте такожУ Житомирі СБУ прийшла з обшуками до поліцейських

Про це йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

Відео дня

"Оперативники спецслужби задокументували, що ділки транзитом через Європу імпортували з однієї з країн Східної Азії контрафактну продукцію для потреб українських аграріїв. Отриманий "товар" в орендованих складських приміщеннях у Києві зловмисники пакували під виглядом відомих світових брендів. Готову продукцію вони відправляли замовникам по всій території України", - розповіли в СБУ.

За висновками профільних експертів, використання контрафактних хімікатів могло завдати шкоди екології і дискредитувати українських і світових агровиробників на зовнішніх ринках.

Під час санкціонованих слідчих дій у складських приміщеннях і за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили 48 тонн сильнодіючих і отруйних речовин загальною вартістю майже 25 мільйонів гривень та документацію, що підтверджує проведення протиправних операцій.

Зокрема, слідчі СБ України повідомили про підозру двом фігурантам кримінального провадження у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до вказаної протиправної діяльності.

фото ssu.gov.ua
фото ssu.gov.ua