Зеленський вказав на два суттєвих промахи урядового законопроекту / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський виключив ухвалення урядового законопроекту про відкриття ринку землі в нинішній редакції, про що він заявив під час прес-брифінгу.

При цьому він зазначив, що поки не вирішив, яким чином діяти з уже зареєстрованим у парламенті нормативно-правовим актом.

Читайте такожПродаж землі підтримують 19% українців – соцопитування

Відео дня

«Мені порядок наших дій не важливий. Я можу звернутися до нашої Верховної Ради і запитати, як нам краще зробити. Приймати закон у тому вигляді, який не влаштовує українців, не влаштовує селян, приймати і підписувати у цьому вигляді ми не будемо... В цій редакції закону не буде», - сказав він.

При цьому Зеленський вказав на два суттєвих промахи законопроекту – неврегульоване питання із продажем землі іноземцям і можливість концентрації в одних руках до 200 тис. га землі.

«Це неправильно (концентрація в одних руках до 200 тис. га – УНІАН). Є такі області, де будуть три фермери на всю область. Це знову буде монополія. Це помилково. Це обговорювалося з фермерами, обговорювалося з нашим прем'єр-міністром. Я не вважаю, що це помилка, але я бачу, що це суспільство не сприймає. Я думаю, що це питання і відстрочка для іноземців – ці дві головні речі», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня Кабмін подав у Верховну Раду законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук раніше заявляв, що Кабінет міністрів планує відкрити ринок землі з 1 жовтня 2020 року.