Ілюстрація REUTERS

Згідно з планом уряду, всі сільськогосподарські землі в Україні будуть внесені до реєстру Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру до 1 серпня 2020 року, а цього року буде внесена більша їх частина – 1 мільйон гектар.

Читайте такожДепутати пропонують тимчасово обмежити продажу землі іноземцям

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Відео дня

"На останній нараді у прем'єр-міністра було дано доручення до 1 серпня 2020 року внести всі відомості про сільськогосподарські землі державної форми власності", - сказав він.

"Цього року ми рухаємося згідно з графіком, буде внесена площа 1 мільйон гектарів. А на наступний рік залишиться ще півмільйона, чого до серпня більш ніж достатньо, щоб 100% було внесено до кадастру", - додав заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 жовтня розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення, а Верховній Раді - скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року.

25 вересня Кабмін подав у Верховну Раду законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Вчора, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський виключив ухвалення урядового законопроекту про відкриття ринку землі в нинішній редакції.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що Кабінет міністрів планує відкрити ринок землі з 1 жовтня 2020 року.

Наприкінці грудня 2018 року Верховна Рада подовжила чинний з 2001 року в Україні мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2020 року.

Згідно з прогнозами Світового банку, відкриття ринку землі сільгосппризначення може щорічно приносити українській економіці додатково від 700 мільйонів до 1,5 мільярда доларів.