В Україні проведуть земельну реформу / фото УНІАН

Всесвітній банк і Європейський банк реконструкції і розвитку повністю підтримують заплановане урядом України відкриття ринку сільськогосподарських земель.

Читайте такожКабмін не передбачив у проекті держбюджету-2020 надходжень від запуску ринку землі

"Двох десятиліть закритого ринку та непрозорості, яка стимулює корупцію, вистачило всім - настав час земельної реформи", - йдеться в повідомленні прес-служби Світового банку.

Відео дня

ЄБРР також висловив підтримку земельної реформи в Україні.

“Хотілося б підкреслити, що ЄБРР підтримує земельну реформу в Україні. Ми найбільший фінансист с/г проектів і прекрасно розуміємо її важливість... Ми за осмислені і якісні реформи", - написав старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов в Facebook.

Крім того, у Світовому банку вважають, що відкриття ринку земель підвищить рівень життя українців шляхом розкриття сільськогосподарського потенціалу країни.

"Земельна реформа потрібна для того, щоб українські фермери могли купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення, щоб вони мали доступ до кредитів, мали можливість інвестувати і диверсифікувати джерела своїх доходів, а власники землі могли отримати належний прибуток за свій цінний актив", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України планує відкрити ринок землі з 1 жовтня 2020 року.

Згідно з прогнозами Світового банку, відкриття ринку землі сільгосппризначення може щорічно приносити українській економіці додатково від 700 млн до 1,5 млрд доларів.