Ілюстрація / REUTERS

Міжнародний валютний фонд вітає ухвалення українським парламентом законодавчого акту, направленого на закріплення системи врегулювання банківських проблем, й очікує його остаточного утвердження.

Про це у суботу заявив постійний представник МВФ в Україні, передає Reuters.

Читайте такожРинок землі в Україні: до суду подали позов про блокування закону

Відео дня

Минулого тижня Україна ухвалила деякі кроки, аби претендувати на кредит у розмірі 8 мільярдів доларів від МВФ. Парламент проголосував за зняття заборони на продаж сільськогосподарської землі й ухвалив у першому читанні закон про банківську діяльність та перегляне бюджет на 2020 рік.

«Ми також з нетерпінням чекаємо ухвалення переглянутого бюджету на 2020 рік, який допоможе владі протидіяти багатьом проблемам, викликаним COVID-19», – заявив представник фонду.

Він також зазначив, що МВФ закликає українську владу співпрацювати зі Світовим банком, аби забезпечити створення ефективного, прозорого і конкурентного ринку землі.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), який вводить ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року.

Закон підтримали 259 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

На сьогодні депутати зареєстрували в Раді більше ніж 10 проектів постанов, які блокують підписання закону про ринок землі. Ними пропонується скасувати рішення парламенту про ухвалення відповідного закону.