У співпраці з «Екополіс ХТЗ» також зацікавлені німецькі компанії 

Основа національного проекту "Українська Кремнієва долина", бізнес-парк високих технологій "Екополіс ХТЗ" (група DCH Олександра Ярославського), стане платформою для розробки і впровадження нових аграрних технологій на основі IT і інтелектуального землеробства, а також наукових і освітніх проектів, ініціатив в сфері розвитку аграрного сектора харківського регіону. У співпраці з "Екополіс ХТЗ" також зацікавлені німецькі компанії, які розглядають можливість діяльності в Україні.

Про це розповіли учасники церемонії підписання меморандуму про співпрацю в Почесному консульстві Федеративної Республіки Німеччина в Харкові між керуючою компанією бізнес-парку "Екополіс ХТЗ" і "Агрофудкластер Харків".

"Сьогоднішній меморандум органічно вписується в нашу концепцію створення бізнес-парку "Екополіс ХТЗ", в якому, нагадаю, якірним резидентом виступає легендарний Харківський тракторний завод. Переконаний, що таким чином ми встановлюємо довгострокові партнерські відносини на основі інтеграції інноваційного, освітнього, наукового і практичного потенціалів", - підкреслив директор керуючої компанії бізнес-парку високих технологій Віталій Баранніков.

Відео дня
Бізнес-парк 'Екополіс ХТЗ' підписав меморандум з 'Агрофудкластер Харків'

Стратегічними цілями цього партнерства є розвиток науки і технологій для агросектору, реалізація інноваційних освітніх проектів для представників аграрного сектора з питань IT, точного землеробства та інших напрямків сучасних агротехнологій. Серед практичних вигод від співпраці "Агрофудкластер Харків" і "Екополіс ХТЗ" - розвиток і підтримка регіональних виробників продукції.

"Спільна робота "Агрофудкластер Харків" і "Екополіс ХТЗ" допоможе прискорити впровадження нових агротехнологій, сприятиме підвищенню попиту на техніку ХТЗ. Зі свого боку "Агрофкдкластер Харків" готовий представляти своїх учасників в проектах бізнес-парку "Екополіс ХТЗ" за такими напрямками як трейдинг, переробка агропродукції і логістика. У перспективі, можливе створення впізнаваної регіональної торгової марки, що відбиває високу якість продукції харківського регіону", - заявив на церемонії підписання меморандуму Юрій Михайлов, голова Наглядової ради "Агрофудкластер Харків".

Бізнес-парк 'Екополіс ХТЗ' підписав меморандум з 'Агрофудкластер Харків'

На церемонії підписання меморандуму була присутня Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш. Вона обговорила з його учасниками можливості для співпраці та залучення німецьких компаній в якості резидентів бізнес-парку "Екополіс ХТЗ".

"Упевнена, що даний проект може бути успішним! Маю хороший досвід роботи з Олександром Ярославським в успішних проектах, таких як створення і розвиток міжнародного аеропорту "Харків"! Для залучення німецьких інвесторів необхідна сильна прозора стратегія і авторитетні канали комунікації та взаємодії, одним з яких може виступити Німецька Торгово-промислова палата. "Агрофудкластер Харків" організований і досить успішно розвивається завдяки роботі німецьких експертів, які попередньо оцінили потенціал Харкова і області", - заявила на церемонії Тетяна Гавриш, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові.

Бізнес-парк 'Екополіс ХТЗ' підписав меморандум з 'Агрофудкластер Харків'

Раніше про намір стати резидентом Української Кремнієвої Долини і бізнес-парку "Екополіс ХТЗ" вже заявили ряд глобальних hi-tech компаній. Зокрема, розробник обладнання і рішень в телеком-сфері корпорація ZTE, світовий IT-гігант Hewlett Packard Enterprise створить тут R&D-лабораторії. Крім цього ведуться переговори з іншими глобальними технологічними лідерами з різних країн світу. Проект супроводжують провідні міжнародні консультанти, в розвитку проекту візьме участь інвестиційно-промислова компанія Tus-Holdings, що управляє десятками аналогічних ділових екосистем і виробничо-дослідних платформ.

Бізнес-парк 'Екополіс ХТЗ' підписав меморандум з 'Агрофудкластер Харків'

Як відомо, національний проект створення Української Кремнієвої Долини в Харкові ініційований Президентом України Володимиром Зеленським. Його основа - бізнес-парк високих технологій "Екополіс ХТЗ" групи DCH Олександра Ярославського. Сам бізнесмен виступив генеральним інвестором і координатором проекту - як це було під час підготовки Харкова до Євро-2012 і до проведення Суперкубка УЄФА-2025.

Плановий обсяг інвестицій в розвиток Української Кремнієвої Долини в Харкові становить близько $1 млрд протягом найближчого десятиліття. Тут будуть створені потужний індустріальний парк, технопарк (IT- і R&D-напрямки) логістичний, агротехнологічний, медичний і ін. кластери. Проект є одним з пріоритетів десятирічної Стратегії розвитку Харкова і реалізується за підтримки міської влади.

Бізнес-парк 'Екополіс ХТЗ' підписав меморандум з 'Агрофудкластер Харків'