В Україні суттєво подорожчала ріпчаста цибуля / REUTERS

В Україні знижуються ціни на ріпчасту цибулю та столовий буряк.

Читайте такожВ Україні може різко подорожчати алкоголь: як зростуть ціни на горілку та вино

Про це повідомляє EastFruit.

Відео дня

Ціни на ріпчасту цибулю

Зазначається, що негативний ціновий тренд в сегменті цибулі експерти пов'язують з ослабленням торгової активності на ринку.

Пропозиція на цей момент велика, причому, в першу чергу, фермери збувають цибулю ранніх і середніх сортів, яка не придатна для тривалого зберігання. Зокрема, ціна ріпчастої цибулі сьогодні становить 2,50-4 гривні/кілограм, що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Варто зазначити, що на сьогодні ріпчаста цибуля в Україні надходить у продаж у середньому на 32% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Ціни на столовий буряк

Що стосується столового буряку, то він також подешевшав через збільшення пропозиції, оскільки на сьогодні більшість українських фермерів почали збирати врожай пізніх сортів. Так, наразі виробники пропонують до продажу ці коренеплоди по 2-4 гривень/кілограм, що в середньому на 26% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Таким чином, сьогодні ціна на буряк в Україні у середньому на 15% дешевша, ніж на початку осені 2019 року. 

Що цьому передувало

  • В Україні почали підвищуватися ціни на білокачанну капусту.
  • Зростання цін учасники ринку пов'язують з початком періоду міжсезоння: середні сорти капусти поступово йдуть з ринку, а збирання пізніх сортів фермери планують розпочати на початку вересня.