Вітчизняна цибуля подешевшала на 14% / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Українські виробники змушені знижувати ціну на цибулю через збільшення поставок цієї продукції з Польщі та Нідерландів.

Про це повідомляють аналітики порталу East-fruit.

"На сьогодні цибулю з місцевих господарств пропонують за ціною 10-14 грн/кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. При цьому більшість операторів ринку відзначають, що практично 80% даної продукції на внутрішньому ринку країни – це імпортний товар. Оскільки на сьогодні основні запаси даного овоча зосереджені в південних областях країни, які через постійні бойові дії не можуть відвантажувати дану продукцію в інші регіони", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Разом з тим, за словами самих виробників, якість ріпчастої цибулі в сховищах продовжує стрімко погіршуватися, що своєю чергою може привести до подальшого зниження відпускних цін в даному сегменті.

"Попри здешевлення ріпчастої цибулі, на сьогодні дана продукція в Україні коштує в середньому в 2,9 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Таку цінову різницю ключові гравці ринку пояснюють розривом логістичних ланцюжків на більшій частині території країни, що значно ускладнює постачання ріпчастої цибулі не тільки всередині країни, а й імпортної продукції", - зазначили експерти.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії спостерігається значне зростання цін майже на всі продовольчі товари. У Держпродспоживслужбі назвали продукти, які подорожчали.

Раніше Держспоживслужба запровадила щоденний моніторинг за встановленням суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на соціально значущі товари. Йдеться про близько 30 видів продукції.

Вас також можуть зацікавити новини: