Ціни на свинину до Нового року не "злетять", але й не будуть низькими / Ілюстрація REUTERS

У поточному році роздрібні ціни на свинину у листопаді були нижче, ніж у жовтні.

Про це повідомила прес-служба Асоціації "Свинарі України".

"Упродовж листопада кілограм свинини в середньому коштував 131 грн/кг. Це на 1% чи 1,3 грн/кг дешевше за середній показник у жовтні", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Проте динаміка зниження вартості залежала від виду напівфабрикату цього виду м’яса. Загалом зменшення ціни варіювалось від 0,7% до 2,5%.

Разом з тим, закупівельні ціни на свинину живою масою порівняно з минулим місяцем впали на майже 7% - склали в середньому 44,4 грн/кг ж. м. з ПДВ.

Читайте такожВ Україні в грудні подорожчає низька популярних продуктів - прогноз

Експерти спрогнозували, що до новорічних свят цінових максимумів на свинину не буде.

"Очікувати, що витрати на свинину до святкового столу "впишуться" у торішній бюджет, не варто. Проте, ймовірно, цінники на цей вид м’яса у торгівельних мережах будуть на рівні кінця вересня - першої половини жовтня", - зазначили вони.

Як повідомляв УНІАН, ціни на куряче філе, яловичину і свинину у вересні 2021 року у порівнянні з груднем попереднього року зросли на 25,5%, 18,8% і 7,4% відповідно.

Також повідомлялося, що в Україні ціни на яловичину злетіли до річного максимуму. Зокрема, в Києві середня ціна на яловичину коливається від 130 гривень за кілограм фаршу, до майже 400 гривень за кілограм стейка.

Експерти прогнозують, що ціни на м'ясо в Україні можуть злетіти вдвічі.