В Україні подорожчала гречка / фото УНІАН

За чотири місяці поточного року в Україні найбільше подорожчали гречка, цибуля та яблука, а подешевшали – яйця і курятина (тушки та філе).

Читайте такожУ Нацбанку розповіли, що стримує зростання цін в Україні

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Відео дня

Зокрема, в січні-квітні гречана крупа подорожчала на 27,5% у порівнянні з груднем 2019 року – до 35,42 грн за кг. Цибуля ріпчаста зросла в ціні більш ніж у два рази – до 18,46 грн за кг, яблука – на 18%, до 19,25 грн за кг.

Водночас, в січні-квітні яйця подешевшали у порівнянні з груднем на 22,4% – до 16,34 грн за десяток, філе куряче – на 13,3% до 88,2 грн за кг, тушки курячі – на 12%, до 52,2 грн за кг.

Крім того, на 13% подешевшало пшоно - до 21,9 грн за кг.

Також повідомляється, що в січні-квітні сигарети преміум-класу в Україні подорожчали на 7,8% - до 50,8 грн за пачку.

Пиво українських марок з початку року подорожчало на 1,4% - до 17,4 грн за 0,5 л, а вина – на 1,3%, до 67,2 грн за 0,75 л.

Держстат назвав продукти, які найбільше подорожчали з початку року (інфографіка)

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, споживча інфляція в Україні у квітні 2020 року в річному вираженні - у порівнянні з квітнем 2019 року становила 2,1%, сповільнившись з 2,3% у березні.