Тепер всі аграрії можуть отримати компенсацію за кредитами держпідтримки / фото УНІАН

Кабінет міністрів розширив перелік підприємців зі сфери сільського господарства, які можуть отримувати компенсації відсотків за кредитами за програмою державної підтримки.

Читайте такожПрем'єр розповів, на скільки Україні вистачить запасів пшениці

Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні 13 травня.

Відео дня

Як зазначено в пояснювальній записці до постанови, учасниками програми компенсації кредитів можуть бути будь-які суб'єкти господарювання у сфері АПК, хоча раніше ця програма була доступна тільки для фізичних та юридичних осіб, задіяних у сфері тваринництва, або підприємств з доходом до 20 мільйонів гривень.

"Уряд розуміє, що в умовах коронакризи українські аграрії потребують додаткової фінансової допомоги, зокрема, для проведення весняно-польових робіт. На сьогоднішньому засіданні Кабміну розширили коло підприємців АПК, які зможуть отримувати часткову компенсацію відсоткової ставки за залученими кредитами", - написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

За його словами, це рішення зменшить фінансове навантаження на агропідприємства, які зможуть знизити вартість реалізованої продукції шляхом зниження витрат.

Прем'єр додав, що на це передбачено 1,2 мільярда гривень бюджетних коштів.

Як повідомляв УНІАН, уряд повністю зберегло суму державної підтримки аграріїв на 2020 рік в розмірі 4 мільярди гривень після внесення змін до бюджету, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні.

З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачено на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень - на часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, 1 мільярд гривень - на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень - на садівництво і фермерство.