Фермер втратив весь врожай / фото УНІАН

В Кілійському районі Одеської області скоїв самогубство фермер, який втратив через посуху 100% врожаю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко.

Читайте такожУ Мексиці місцеві рибалки знайшли тіло зниклого українського моряка

Відео дня

За його словами, покінчив із собою житель села Шевченкове Володимир Сердюченко, 1954 р.

«Василь Миколайович був порядним фермером, він взяв в оренду 150 га землі у людей. Весь врожай був втрачений через посуху. Опинившись у складних фінансових умовах, не отримавши виразних відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до відчаю, землероб не зміг пережити біди», - заявив Бойченко.

Він уточнив, що Сердюченко взяв в оренду земельні паї у жителів Шевченкового і, тільки на паї йому потрібно було виплатити близько 900 тис. грн.

«А врожаю немає... Доведений до відчаю чоловік вирішив добровільно піти з життя», - заявив глава ОТГ, висловивши співчуття рідним і близьким фермера.

Як підкреслює Бойченко, близько місяця тому, на підставі скарг фермерів, Кілійська міськрада підтримала звернення до центральних органів влади – просила надати допомогу звичайним аграріям, які опинилися на межі виживання.

«У держбюджеті аграрний фонд закладено у розмірі 4 млрд грн... Другий рік - неврожай, а в цьому році небувала посуха...», - наголосив Бойченко.

В аналогічній безвихідній ситуації значна частина аграріїв регіону. Завтра, 12 травня, повинна знову відбутися сесія Кілійської міськради - депутати хочуть знову звернутися до керівництва України.

Як повідомляв УНІАН, в Україні завершився посів ярої пшениці, ячменю, вівса, гороху та цукрового буряка. В цілому засіяно 86% прогнозованих площ.