Кредити будуть спрямовані на покупку до 20 га землі сільськогосподарського призначення / Ілюстрація REUTERS

Уряд змінив розмір і термін безвідсоткового кредитування малих фермерських господарств без набуття статусу юридичної особи, збільшивши фінансування і термін кредитування у два рази - до 1 млн грн і до 10 років.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства.

Читайте такожЦіни зростуть: аграрії про весняну посівну

Відео дня

"У сімейних фермерських господарств переважно відсутня кредитна історія, яка стає перешкодою для залучення коштів через банківські установи. Ці кредити будуть спрямовані на покупку до 20 га землі сільськогосподарського призначення через Укрдержфонд", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на наступний рік на цю програму підтримки закладена сума в 100 млн грн з можливістю збільшення бюджету.

"Нашою стратегією в агросекторі є посилення турботи саме про малих і середніх аграріїв. Їм розвиватися значно складніше, ніж великим гравцям ринку, але кумулятивний ефект, який їх діяльність приносить українській економіці, дуже потужний. Тому кожен свій крок цього року ми звіряємо з тим, щоб забезпечити невеликі фермерські господарства необхідною їм фінансовою підтримкою в максимально можливому обсязі", - підкреслив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Держбюджет і сільське господарство:

У Державному бюджеті на 2022 рік для Мінагрополітики передбачаються видатки, зокрема на: фінансову підтримку сільгосптоваровиробників - 4,4 млрд грн; підтримку фермерських господарств – 180 млн грн; проведення земельної реформи – 139,4 млн грн; проведення інвентаризації земель та оновлення картографічної основи державного земельного кадастру – 237,8 млн грн.