При цьому 23 продовольчі ринки на Київщині все ще не почали працювати / фото УНІАН

У Київській області почали працювати 54 з 77 ринків.

Читайте такожЖурналісти розповіли про умови роботи Бессарабського ринку в столиці (фото, відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу заявив в.о. голови Київської обласної держадміністрації Василь Володін.

Відео дня

"У Київській області з певними обмеженнями почали працювати вже 54 з 77 ринків. Жоден ринок ще не відкритий в Обухівському, Іванківському та Вишгородському районах, а також не працює частина ринків у Фастівському, Яготинському, Баришівському, Бориспільському, Києво-Святошинському, Бородянському та Макарівському районах. Також поки під забороною ярмарку", - сказав Володін.

Також він повідомив, що з 1 травня і до сьогоднішнього дня виявлені порушення карантину на 16 продовольчих ринках, порушникам видано 16 приписів та складено один протокол про порушення карантинних вимог.

Володін нагадав, що до 22 травня в Україні продовжує діяти заборона на перебування в громадських місцях без засобів індивідуального захисту.

За його словами, рішення про ослаблення карантину будуть прийматися в залежності від епідеміологічної ситуації. Зокрема, це стосується відновлення роботи дитячих садів, готелів, громадського транспорту, міжміських перевезень, спортивних закладів.

Також Володін повідомив дані про кількість хворих COVID-19 в області: за станом на сьогодні підтверджено 1 тисяча 245 випадків захворювання, у тому числі у 107 дітей та 221 медпрацівника. На стаціонарному лікуванні перебуває 207 осіб, а на самоізоляції - 1 тисяча 038. Одужали 212 осіб, померли 29.

Крім того, за словами керівника ОДА, на обсервації в одному з комплексів відпочинку в Вишгородському районі знаходиться 167 осіб.

Також Володін повідомив, що довелося закрити для прийому пацієнтів Васильківську районну лікарню, оскільки у хворого, що перебував у реанімації, виявили коронавірус. Лікарня не приймає нових пацієнтів на госпіталізацію. 75 пацієнтів, які перебувають у стаціонарі, готують до виписки, вони мають перебувати вдома в самоізоляції 14 днів.

Крім того Володін розповів, що в Бородянської райлікарні 17 травня підтверджений коронавірус у медичного працівника. Ця лікарня також закрита для прийому нових пацієнтів.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 19 травня зафіксовано 18 тисяч 876 випадків захворювання COVID-19, з початку пандемії померли 548 осіб, одужали - 5 тисяч 632 людини.