Планується збільшення дотацій на закладку виноградників / Ілюстрація REUTERS

Робоча група з питань сприяння розвитку галузі виноградарства і виноробства ініціює зміни в програмі держпідтримки.

Про це повідомляє Agroportal.
Читайте такожМінекономіки пропонує скасувати акциз на натуральні вина

Так, серед пропозицій: збільшення величини компенсації за закладку виноградників, шпалер, зрошення та переробку продукції — до 50%, компенсація вартості саджанців — 80%.

Відео дня

Як уточнив заступник міністра розвитку економки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці в Facebook, робоча група обговорила та підтримала необхідність впровадження державною програмою підтримки на отримання нових молодих насаджень виноградників.

Також обговорювалося питання виплати відповідної підтримки протягом 4 років після посадки до настання плодоносного періоду в розмірі 20 тис.грн на гектар.

Скріншот з Facebook

"Наступний крок - подання відповідних напрацювань на обговорення в профільних комітетах Верховної Ради. Сподіваємося на підтримку і впровадження даного заходу вже з наступного року", — зазначив він.

Коронавірус

Пандемія коронавірусу викликала найрізкіше скорочення попиту на шампанське з часів Другої світової війни. У зв'язку з цим виробники домовилися збирати не весь урожай, а лише його частину. 

Станом на 16 вересня 2020 року через коронавірус винороби в усьому світі зазнавали збитків та знищували частину врожаю.

Втрати українських аграріїв

Згідно з прогнозом громадської спілки "Аграрний союз України" втрати сільгоспвиробників України через посуху і заморозки у 2020 році можуть досягти 118 млрд грн.